Historie

Ampsen, Exel, Verwolde dat is waar AEV al sinds 1949 voor staat. dit valt voor het grootste gedeelte in het BEO-gebied.  AEV heeft jarenlang 2 stukken op de planken gebracht in maart en tijdens het School- en Volksfeest in augustus.

Hoewel er in de tachtigerjaren veel blijspelen werden gespeeld, was er ook menig maal een serieus stuk te zien. In die tijd wilde men zoveel mogelijk leden laten spelen, er werd ook steeds gezorgd voor nieuwe debutanten. Dit is nog steeds niet veranderd en AEV is nog steeds opzoek naar nieuwe spelers. Niet alleen spelers zijn welkom maar ook mensen die op een andere manier hun handen uit de mouwen willen steken bijvoorbeeld decorbouw, bestuur of andere werkzaamheden.

In 1986 had AEV ongeveer 100 leden. Naast de Exelse Molen speelde men ook buiten Exel, bijvoorbeeld in Linde of Laren.

In 2009 organiseerde AEV samen met muziekvereniging Apollo uit laren voor het eerst een openluchtspel. AEV bestond dat jaar 60 jaar en Apollo 130 jaar. Dit resulteerde in 2Tact. Het stuk werd opgevoerd in het Exelse Dorpsbos.

Nu 2014 bestaat AEV al weer 65 jaar. Dit laten we natuurlijk ook niet ongemerkt voorbij gaan en er wordt ditmaal een openluchtspektakel georganiseerd Troika.  Dit zal plaats vinden in mei 2014.