BEO positief na Rondetafelgesprek over rondweg

Tijdens de Rondetafelgesprekken op 4 april stond de inrichting van de rondweg op de agenda. BEO voorzitter Peter Noordanus was er als de kippen bij om het standpunt van  BEO toe te lichten. De wethouder bleek de eerder schriftelijke adviezen van BEO te hebben overgenomen. Dit betekent dat ter plaatse van het station het gemotoriseerde verkeer wordt gescheiden van de voetgangers en de fietsers. De veiligheid  voor fietsers en voetgangers wordt hier sterk door verbeterd.

Betreffende de zorgen over de aansluiting van de Stationsweg uit de richting van de Armhoede zegde de wethouder toe dat de opmerkingen van BEO in de aanbesteding zal worden meegenomen. BEO mag weer meedenken wannneer de concepttekeningen hiervoor gereed zijn. Ook zal er extra aandacht komen voor de bebording naar Exel.

De suggestie om de aansluiting van de Stationsweg met de rondweg met verkeerslichten te regelen wordt nu nog niet gehonoreerd maar een verkeerslichtinstallatie zal al wel worden voorbereid.

De raadsleden bleken ook tevreden te zijn met het voorstel en de verwachting is, dat dit voorstel als een hamerstuk zal worden afgehandeld tijdens de komende raadsvergadering.

Rondweg schetsplan

Speak Your Mind

*