Kuieren over Ampsen krijgt een vervolg

Dze zomer organiseert de Belangenvereniging Exel en Omstreken (BEO) een viertal bijzondere wandelingen onder de naam “Kuieren over Ampsen”. Afgelopen april is een try-out zeer succesvol verlopen en hebben 26 deelnemers een bijzondere middag beleefd. Op basis van dit succes is besloten de wandeling voor een breder publiek te herhalen. De data voor deze wandelingen zijn: 29 juni, 15 juli. 3 en 12 augustus.

Kuieren over Ampsen is een begeleide cultuurhistorische wandeling vanuit Exel door de mooie natuur van landgoed Ampsen. Dit middag vullende evenement begint en eindigt in het dorpshuis van Exel, in de Exelse Molen. Tijdens deze verrassende wandeling word je aan de hand van boeiende anekdotes meegenomen langs bekende en onbekende paden in dit prachtige gebied. Aan het woord zijn twee deskundigen die u meenemen naar gebeurtenissen door de eeuwen heen en naar plekken waarop de geschiedenis z’n stempel heeft gedrukt. Uiteraard is er veel aandacht voor de natuur en de landschappelijke aspecten van het gebied. Op een prachtige plek midden op de heide stoppen we voor een goed glas streekwijn of een Exels streekbiertje. U kunt er voor kiezen om bij terugkomst, na de afscheidsborrel aan te schuiven bij het zogenaamde Ampsens diner, een 3 gangen streekmenu met een knipoog naar Exel en omgeving.

De organisatie is in handen van Henk Keppels en Peter Noordanus van de BEO in samenwerking met CR de Exelse Molen. Henk geboren en getogen in Exel is goed bekend met de historie van Exel en omstreken. Peter woont midden in de bossen van Ampsen en is medeauteur van het boekje “Landgoed Ampsen verleden en heden van een landgoed in particulier eigendom”. Het geheel start om 13.30 uur met een kleine inleiding. De wandeling is ongeveer 7 kilometer en neemt inclusief alle stops zo’n 2 ½ uur tot 3 uur in beslag. De borrel eindigt tussen 17.00 en 17.30, waarna aangeschoven kan worden aan het diner. Het geheel wordt omlijst met bijzonder beeldmateriaal.

Arrangementprijs: Kuieren over Ampsen inclusief koffie/thee bij ontvangst en twee consumpties is € 12,50 en met het driegangen menu erbij € 30,-

Deelname is voor iedereen die in staat is om in een rustig tempo de afstand te kuieren maar is minder geschikt voor wandelwagens e.d. Voor kinderen in de lagere schoolleeftijd is de deelname half geld. Denk aan sportieve kleding en wandelschoenen en hou het weer in de gaten. Het evenement gaat door bij minimaal 10 deelnemers en het maximum is 20. Aanmelden tot twee dagen van te voren via mail bij peter@petique.nl of telefonisch 06 29007370

Speak Your Mind

*