BEO ondersteunt het inrichten van buurtpreventie WhatsApp

pol

 In verschillende buurten van het BEO gebied zijn al WhatsApp groepen actief, welke deels een buurtpreventie doel hebben.
Na een gesprek tussen het BEO bestuur en de wijkagent is duidelijk geworden dat, wil je echt succesvol zijn, je een bepaalde structuur moet bouwen en met elkaar een vaste discipline moet afspreken. Dit betekent dat deelnemers de spelregels (SAAR-methode)  moeten kennen en er een onderlinge samenhang tussen buurten/gebieden moet zijn. SAAR staat voor Signaleren, Alarmeren (112 bellen), Appen en Reageren

Een Buurtpreventie WhatsApp groep is geen ‘fun’-groep maar is alleen bedoeld voor het doorgeven van preventie info aan buurtbewoners, om zo meer ogen te hebben die uitkijken naar de gesignaleerde verdachte situatie of criminele activiteit. De waarnemer moet altijd eerst 112 bellen, om de politie te activeren en vervolgens de buurtgroep Appen om uit te kijken naar aanvullende informatie, signalement, en waar de vermoedelijke daders zich bewegen. Op die manier kan de politie snel ter plaatste zijn.

Het BEO bestuur is voornemens om deze structuur éénmalig te organiseren, globaal volgens de BEO-buurten structuur. Verder willen we de informatie verspreiden, zodat buurten zelf,  al dan niet naar behoefte, hun WhatsApp groep kunnen inrichten. Mocht er in een buurt al een groep zijn, dan kan deze zo aansluiten bij de bestaande coördinatiestructuur. Via de wijkagent kunnen dan bordjes worden geregeld die het preventie gebied markeren.

Op 14 september organiseert het BEO bestuur in het dorpshuis een informatiebijeenkomst voor coördinatoren en belangstellenden over de WhatsApp groepen in het BEO-gebied. Uitnodiging volgt. Wil je niet stilzitten en alvast wat inrichten in je buurt, dan kan dat uiteraard, lees je in op www.wabp.nl of ga even te rade bij een andere buurt collega of iemand van het BEO-bestuur.

Speak Your Mind

*