7e WANDELTOCHT ‘ROND OM EXEL’

De 7e wandeltocht “Rond om Exel” is dit jaar verplaatst naar het voorjaar.  De komende wandeltocht zal plaatsvinden op zondag 14 april 2024.

Het is mogelijk om te kiezen tussen vier afstanden: 6, 10, 15 en 20 km.  De routes gaan over wegen, verharde en onverharde paden en slingeren over diverse landgoederen in de mooie omgeving van Exel. Onderweg kan genoten worden van de natuur die ontwaakt in het voorjaar. Bloeiende bomen en planten, fluitende vogels en een zeer mooie omgeving!

De start is bij de fam. Woestenenk, Verwoldseweg 37 te Laren. (op de kruising Verwoldseweg-Holmershuizen, met parkeergelegenheid ter plaatse)

Er zijn verschillende starttijden voor de afstanden:

  • 20 km tussen 9.00 en 11.00 uur
  • 10 en 15 km tussen 9.00 en 12.00 uur
  • 6 km tussen 10.00 en 12.00 uur

Bij de inschrijving is er gelegenheid om een kopje koffie te bestellen. Voor alle afstanden (behalve de 6 km) is er halverwege een pauzeplaats met catering en toilet. Na afloop is er gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Het inschrijfgeld is 4 euro (pin is mogelijk), bij de start te voldoen.

Wij nodigen u uit om van de prachtige omgeving te genieten!

De wandelcommissie

Workshop vouw-patchwork

Op woensdag 29 november gaan de creatievelingen in Exel bezig met een bijzondere vorm van patchwork.
Je hoeft geen ervaring te hebben met patchwork, het is voor iedereen te doen.
Er worden kleine blokjes gemaakt, die je later zelf kan verwerken tot bijvoorbeeld een kaart of een leuke kersthanger.
Er zijn verschillende (kerst-)stoffen aanwezig maar als je zelf iets hebt dat je wil gebruiken dan mag dat natuurlijk ook! Katoenen, niet rekbare stof heeft wel de voorkeur.

 Wanneer: vrijdag 24 november van 19.30 – 21.30
Waar: Peet’s Workshop, Oude Lochemseweg 2a in Exel.
Kosten: €17,50 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers en de stofjes.
Zelf meenemen: potlood of kleermakerskrijt, (stoffen-)schaar, spelden, rijggaren en naald met scherpe punt (eventueel ook aanwezig in de workshop).
Opgeven kan tot en met 25 november via een pb, mail (peetsworkshop@hotmail.com) of bellen/appen naar 06-13216250

Kerstmarkt en Winterwandeltocht in Exel 2023

Op zondag 10 december is er een kerstmarkt in Exel bij Lu Lin in de grote zaal. Er zullen allerlei standhouders zijn met hun zelfgemaakte producten, waaronder kaarsen, sieraden, kerststukjes en houten artikelen. Kerstboom nodig? Geen probleem, deze zijn te koop op de kerstmarkt. Ook aan allerlei zelfgemaakte lekkernijen zal het niet ontbreken. De markt start om 11.00 uur en sluit om 16.00 uur.

Gelijktijdig met de kerstmarkt is er de winterwandeltocht. De start en de finish zijn op de kerstmarkt. Er kan gekozen worden voor de 5 of 10 kilometer. Starten is mogelijk tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Inschrijfgeld: € 2,-

We zien jullie graag op 10 december!

Workshop vouw-patchwork

Op woensdag 29 november gaan we bezig met een bijzondere vorm van patchwork.
Je hoeft geen ervaring te hebben met patchwork, het is voor iedereen te doen. We maken kleine blokjes die je later zelf kan verwerken tot bijvoorbeeld een kaart of een leuke kersthanger.
Er zijn verschillende (kerst-)stoffen aanwezig maar als je zelf iets hebt dat je wil gebruiken dan mag dat natuurlijk ook! Katoenen, niet rekbare stof heeft wel de voorkeur.

Wanneer: woensdag 29 november van 19.30 – 21.30
Waar: Peet’s Workshop, Oude Lochemseweg 2a in Exel.
Kosten: €17,50 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers en de stofjes.
Zelf meenemen: potlood of kleermakerskrijt, (stoffen-)schaar, spelden, rijggaren en naald met scherpe punt (eventueel ook aanwezig in de workshop).
Opgeven kan tot en met 19 november via peetsworkshop@hotmail.com of door een appje te sturen naar Petra Ubbels (06-13216250)

Plantenruilochtend in Exel

Op zaterdag 14 oktober van 10.00 uur tot 11.30 uur is er op de oprit van de Oude Lochemseweg 2a in Exel, rechts naast restaurant Lu Lin, de jaarlijkse plantenruilochtend.
Vanaf 09.30 uur kunt u uw zelf eigen tuinplanten inbrengen. Naast tuinplanten kunnen er kamerplanten, zaden, stekjes, kalebassen, pompoenen en tuingereedschap geruild worden.
Niets te ruilen, geen probleem. In dat geval is er de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding iets te kopen.
Voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd!

Er komt weer een spulletjes dag!

Op 10 september organiseert de BEO-CREA commissie voor de tweede keer een spulletjes dag.
Die dag kunnen mensen uit Exel en omstreken vanaf de eigen oprit, garage, carport of tuin bruikbare spullen verkopen die ze kwijt willen.
Denk hierbij aan eigengemaakte spullen, brocante/vintage spullen, speelgoed, kleding of kampeerspullen.
Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 10), zorgt de organisatie voor de berichtgeving en een route.
Vind jij dit nu ook leuk, meld je dan voor 28 augustus aan bij Marieke Zweverink: andre.zweverink@kpnplanet.nl

BEO houdt haar jaarlijkse ledenvergadering

Het BEO bestuur heeft haar Algemene Ledenvergadering 2023 aangekondigd. Leden worden uitgenodigd om op 10 mei 2023 vanaf 20:00 uur deze vergadering bij te wonen in Het Dorpshuis, Oude Lochemseweg 4 in Exel. Vóór de pauze zal het formele deel van de vergadering worden afgewikkeld. Na de pauze wenst het bestuur te overleggen met de leden over het gebruik van het dorpshuis. De formele uitnodiging en de vergaderstukken zijn hieronder te downloaden.

BEO verzilvert prijs ‘Zomer in Gelderland’ met Burendag

Burendag 2022, 26 juni

Tijdens het TV programma “Zomer in Gelderland” is er een prijs verdiend door het team van Exel.

De destijds gekozen bestemming voor deze prijs was om “(nieuwe) buren met elkaar kennis te laten maken”.

Zondagmiddag 26 juni willen we dat realiseren middels een barbecue en borrel in het dorpsbos. Precieze tijd en invulling volgen nog, maar noteer de datum alvast in uw agenda.

BEO leden op bezoek bij Hoveniersbedrijf M. Schepers

Dit jaar zal het bedrijfsbezoek plaatsvinden bij Hoveniersbedrijf M. Schepers op 19 mei.
Marco en Sandra zullen uitleg geven over hun bedrijf en vragen beantwoorden over het hoveniersvak. Ook kunnen zij u vertellen over water in uw tuin via hun “Waterman”-bedrijfsactiviteit.

Verder kunt u de showtuin bekijken. Om 19:30 wordt u bij hun aan de Rengersweg 32 verwacht.

Zie voor https://www.hoveniersbedrijf-mschepers.nl voor meer informatie over het bedrijf. U kunt zich aanmelden via info@beo-exel.nl

BEO houdt ALV op 10 mei

Op dinsdag 10 mei as. houdt BEO haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Deze vergadering wordt gehouden in het dorpshuis bij Lu-Lin, aanvang 20.00 uur.
Het bestuur nodigt u als lid van de vereniging van harte uit hierbij aanwezig te zijn.
De agenda, het jaarverslag en de besluitenlijst van de vorige vergadering zijn per mail aan de leden verstuurd. Voor de pauze geeft het bestuur een toelichting op activiteiten en ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Tevens komt het financiële jaarverslag aan de orde.

Na de pauze is er een presentatie van Laurens Woestenenk over het ontstaan en de groei van hun akkerbouwbedrijf en boerderijwinkel aan de Marsmansteeg. Uiteraard hopen we op een grote opkomst!